MENU
Nowosci

Galeria Fotografii z Konferencji

Program kongresu

Nasi prelegenci

Dane organizatora

Press Room

Patroni medialni

Sponsorzy kongresu

Regulamin uczestnictwa

Pytanie do organizatora

Lokalizacja

Uczestnicy

Zgłoś swoje uczestnictwo

Zostań sponsorem forum

Akredytacja dziennikarzy




S P O N S O R Z Y


Grupa Polskie Hotele SPA&Wellness

Unilever Foodsolutions

Rama   Knorr

Lipton   McCain

Bonduelle

Reservation Assistant

Bon-Net

Nixdorf



P A T R O N    M E R Y T O R Y C Z N Y


Stowarzyszenie Polskich Kucharzy i Cukierników



S P O N S O R    R Z E C Z O W Y

ForSpa

Farmona Laboratorium Kosmetyków Naturalnych

Malinowy Zdrój - Hotel SPA

Bionantech




B I U R O    O R G A N I Z A T O R A


COMFORTUM

ul. Zielona 8
90-414 Łódź
tel.: +48 42 631 01 84
fax: +48 630 61 11




Nasi Prelegenci
 

Raoul Andrews Sudre – Senior Advisor, Aspen Spa Management

Po uzyskaniu w 1960 roku dyplomu z Zarządzania w Hotelarstwie na Uniwersytecie Cornell’a w Stanie Nowy Jork po krótkim epizodzie jako dyrektor inspekcji w Instytucie Duncan Hines, rozpoczął karierę doradczą jako członek zespołu Uniwersytetu Cornella.

Był konsultantem Ministerstw Turystyki: Francji, Maroko, Brazylii, Meksyku i Nikaragui oraz światowych sieci hotelowych: Ritz Carlton, Bulgari, Four Seasons, Accor, oraz Omni. Cytaty z jego prac regularnie pojawiają się w prestiżowych magazynach w USA m.in. Wall Street Journal, New-York Times, Hotel Magazine, Spa Management, Healing Retreats, Pulse, Spa Asia, American Spa oraz Novelles Esthetique.

Regularnie występuje na wielu konferencjach poświęconych idei SPA na całym świecie. Ponad 45 lat doświadczenia w dziedzinie medycyny alternatywnej, estetycznej, fitness, a także nowoczesnych zabiegów kosmetyki profesjonalnej pozwala na unikatowe spojrzenie na branżę SPA.

Przez kilka lat był jednym z Członków Zarządu w International Spa Association.


Felicia Brown – Spa Consultant & Trainer Spalutions!

Ekspert i trener rozwoju biznesu SPA. Założycielka organizacji spalutions! zajmującej się konsultingiem dla firm z branży SPA począwszy od indywidualnych kursów dla terapeutów po rozbudowane strategie marketingowe dla dużych przedsiębiorstw.

Swoją wiedzę opiera na doświadczeniu zdobytym podczas budowy własnego obiektu SPA, gdzie zajmowała się dosłownie wszystkimi aspektami działania, począwszy od biznes planu po zarządzanie firmą zatrudniająca ponad pięćdziesiąt osób. Ponadto przez pięć lat prowadziła wykłady z nowoczesnych technik masażu dla słuchaczy Guilford Technical Community College.

Posiada aktualne certyfikaty profesjonalnego masażysty, brokera nieruchomości, trenera i konsultanta SPA.


Carly Gotz – Group Director the Great Hotels Organisation

Urodzona w Australii Carly Gotz ukończyła z wyróżnieniem turyzm na jednej z najbardziej prestiżowych uczelni w tym kraju Royal Melbourne Institute of Technology. Zanim w 2001 roku przeprowadziła się do Wielkiej Brytanii pracowała w APT International jednym z największych tour-operatorów w Azji Południowo-Wschodniej i Oceanii z biurami rozmieszczonymi na całym świecie. Przez sześć lat pracy w tej firmie była odpowiedzialna za zakontraktowanie ponad miliona pokoi hotelowych rocznie dla organizatorów pobytów na klasycznych destynacjach, jak i całkowicie nowych kierunkach w Chinach, Kanadzie, na Alasce oraz organizatorów amatorskich spływów rzekami całej Europy. 

W technologiczno - marketingowym sojuszu Great Hotels Organization (www.ghorg.com) z siedzibą w Londynie, Carly Gotz pracuje od 2002 roku. Silnie wykorzystując wcześniejsze doświadczenia związane z turystyką mięszynarodową doprowadziła GHO na pozycję lidera na rynku elektronicznej dystrybucji usług hotelowych.

Ostatnio Pani Gotz wdrożyła pod nazwą G-rez by Great Hotels Organisation  nowatorski  system dystrybucji GDS (Global Distribution System), który zapewni 3- 4- i 5-gwiazdkowym hotelom na całym Świecie doskonałe rozwiązania z zakresu internetowego GDS/ADS za bardzo przystępną cenę.



Robert Węglarz
– Doradca zawodowy i konsultant zawodowy

Doświadczony hotelarz i menadżer z ponad 20 letnią praktyką. Ukończył Technikum Gastronomiczne oraz Akademię Ekonomiczną w Krakowie w specjalności Zarządzanie Finansami Przedsiębiorstw.

Doświadczenie zawodowe zdobywał kolejno w hotelu Holiday Inn, hotelu Forum sieci Intercontinental, hotelu Sofitel oraz hotelu Ibis w sieci Accor, a ostanie lata spędził jako Dyrektor hotelu SPA Malinowy Zdrój.

Od kilku lat prowadzi również liczne szkolenia i konsultacje zawodowe, w tym w ramach największego w Polsce projektu szkoleniowo-doradczego dla branży turystycznej pod wspólnym tytułem "Turystyka Wspólna Sprawa".


Dr Rafał Rouba – Adiunkt w Instytucie Turystyki Uniwersytetu Łódzkiego

Działalność naukowa dr Rafała Rouba związana jest od wielu lat z hotelarstwem, turystyką biznesową i usługami SPA.

W swojej karierze prowadził wiele cykli wykładów z przedmiotów związanych bezpośrednio lub pośrednio z zagadnieniami hotelarstwa, turystyki biznesowej oraz usług SPA. Oprócz zajęć na Uniwersytecie prowadził liczne sesje szkoleniowe w Polsce, na Cyprze, na Białorusi i w Mołdawii, wykładał również na kursach organizowanych przez ONZ w ramach programu United Nations Development Program, a także pełnił funkcję wykładowcy/eksperta w programie „Turystyka Wspólna Sprawa”.

Oprócz wiedzy teoretycznej posiadł szerokie umiejętności praktyczne pracując m.in. dla Royal Carribean International, Scandinavian Leisure Group, Minoan and Saronic Cruises, Łódzkiej Regionalnej Organizacji Turystycznej, Toruńskiej Lokalnej Organizacji Turystycznej, Centralnej Komisji Egzaminacyjnej, Ministerstwa Pracy i Polityki Społecznej.

Od kilku lat dr Rafał Rouba współpracuje z grupą "Polskie Hotele SPA & Wellness" w zakresie pionierskiego projektu tworzenia certyfikacji obiektów świadczących usługi SPA.


Paweł Polka – Właściciel firmy COMFORTUM i współwłaściciel E–promocja.com.pl s.c.

Ukończył Geografię Turyzmu i Hotelarstwa w 2000 roku, stworzył polski oddział firm zajmujących się systemami rezerwacyjnymi TourisMarketing Services GmbH i tourisline AG, pracował do Celebrity Cruises, był współtwórcą kilku stowarzyszeń.

Założyciel Łódzkiego Centrum Rezerwacji Hoteli oraz kilkunastu portali dotyczących hotelarstwa. Od 2005 roku wydawca katalogu – rocznika „SPA & Wellness w Polsce” i pomysłodawca portali: spahotele.pl , spa-info.pl. Jest aktywnym promotorem idei SPA w Polsce – między innymi poprzez certyfikację dla znaku towarowego „Polskie Hotele SPA & Wellness”.


Jarosław Miszczak – Magister Informatyki Uniwersytetu Łódzkiego

W latach 2004-2006 pracownik tourisline Polska przygotowujący strategie promocji internetowej, głównie w branży hotelarstwa i SPA.

Współwłaściciel firmy E-promocja.com.pl s.c. odpowiedzialny za przygotowanie i prowadzenie kampanii reklamowych w internecie (między innymi portali spahotele.pl i spa-info.pl).

Założyciel i członek Rady Fundacji Niechciane i Zapomniane, od 2006 roku odpowiedzialny za promocję Fundacji oraz public relations.



Arkadiusz Dawidowski – development director ForSpa.

Od 2005 roku odpowiedzialny za marekting i strategię rozwoju eksluzywnych produków spa.

Z jego inspiracji powstały pierwsze targi spa w Polsce. Przez osiem lat pracował jako dziennikarz największych ogólnopolskich mediów.

Obecnie autor artykułów o rynku wellness w polskim magazynie Spa Business. Członek International SPA Association (ISPA).

Iwonna Niegowska – Specjalista żywieniowy.

Iwonna Niegowska jest absolwentką Wydziału Żywienia Człowieka warszawskiej SGGW, uczelnię skończyła uzyskując tytuł magistra inżyniera. Obecnie jest członkiem Polskiego Towarzystwa Nauk Żywieniowych i Europejskiej Grupy Żywieniowców Unilever Food & Heath Research Institute w Holandii.

Od ponad czterech lat pracuje dla firmy Unilever, gdzie jest odpowiedzialna za aspekt żywieniowy między innymi produktów marki Knorr oraz wsparcie dla programu „Wiem, co wybieram” i "Jem kolorowo".




Andrzej Wiesławski - doskonały kucharz i znawca kuchni molekularnej.

Absolwent łódzkiego Technikum Gastronomicznego, ze specjalnością Technik Żywienia Zbiorowego. Z zamiłowania i pasji do gotowania od 1991 r. jest kucharzem, ponadto od 6 lat jest związany z Unilever , a od lat 4 tworzy także w UFS zespół Regionalnych Doradców Kulinarnych. Na co dzień zajmuje się doradztwem i pokazami kulinarnymi dla klientów Uilever Foodsolutions.

Od 7 lat zasiada w radzie Zarządu Stowarzyszenia Polskich kucharzy i Cukierników Regionu Ziemia Łódzka.

 
 


Robert Poliński - szef kuchni, doradca kulinarny.

Absolwent Technikum Gastronomicznego we Wrocławiu. Jego przygoda ze sztuką kulinarną zaczęła się dwadzieścia lat temu.

Z Unilever Foodsolutions jest związany od dwóch lat, gdzie zajmuje się regionalnym doradztwem kulinarnym w południowo-zachodniej części kraju.


Podczas Festivalu Kuchni Wellness przeprowadzi pokazy kulinarne na żywo. Panu Robertowi Polińskiemu towarzyszyć będą:

  • Pan Mariusz Kulig - Prezes Stowarzyszenia Polskich kucharzy i Cukierników Regionu Ziemia Łódzka

  • Pan Tomasz Szymański - szef kuchni, specjalista ds. zdrowego żywienia firmy Bonduelle 

  • Pan Andrzej Wiesławski - szef kuchni, członek zespołu Regionalnych Doradców Kulinarnych UFS.




      


S P O N S O R Z Y


Grupa Polskie Hotele SPA&Wellness




P A T R O N I    M E D I A L N I


SPA Hotele
SPA - Info

Hotels-SPA


SPA - Manager

SPA Plantet

Quality News

Magazum SPA EDEN



R O Z D A N I E    N A G R Ó D



 
Copyright Comfortum 2008
site by HnT & WebFX